Beneficiile plantelor din apartament

beneficiile plantelor din apartament

Beneficiile plantelor din apartament

Florile sau darul naturii pentru oameni, care ne lumineaza si ne infrumuseteaza viata, aduc si altebeneficii, inafara de bucuria vizuala.

Nu cred ca exista persoane carora sa nu le placa florile, plantele prin culorile si miresmele lor.

Suntem inconjurati de plante si miresmele lor, in parfumuri, sapunuri, detergent, mancare, haine etc.

Inclusiv plantele de apartament au beneficiile lor, pentru sanatate, pentru décor  s.a.m.d. .

Locuintele care sunt infrumusetate cu plante de ghiveci, ofera mai multe tipuri de beneficii, mai exact, unde exista plante, exista mai putin praf sau mucegai, mai putin alergeni, pentru ca frunzele lor au darul de a prinde acesti alegeni  si alte particule din aer, functionand ca niste filtre naturale.

Cateva beneficii la indemana oricui

Beneficii pentru sănătatea psihica

Este usor de observant cum, unei persoane suparate din varii motive, daca ii daruim o floare, vizibil I se va schimba starea.

Florile aduse unei persoane bolnave, poate in spital chiar, ii va aduce bucuria necesara pentru a se simtii mai bine, pretuit, dorit acasa de persoanele dragi, dar si respectul pe care il merita.

Florile, plantele, te ajută prin creșterea pozitivității, te fac să te simți mai relaxat și mai bine.

Plantele indeparteaza depresia și singurătatea. Când ingrijesti o plantă, aceasta îți dă un sens și un scop, acela de a o creste, de a o vedea mare si inflorita.

Satisfactia este garantata!

Atenuarea alergiilor

Prin capacitatea lor extraordinara de a actiona ca niste filtre naturale, plantele au darul de a absorbi praful, iubitorii de plante stiu ca in camera in care au plante exista mai putin praf.

Plantele imbunatatesc oxigenul din camera, iar unele plante chiar ajuta la scaredea dioxidului de carbon din aer.

Este de inteles faptul ca plantele nu te ajuta in totalitate sa scapi de alergii sau alergeni, dar stopeaza din multitudinea lor si in plus vei avea in permanenta o camera cu aer proaspat si verde.

Pozitivitate ! O stare de spirit excelenta.

Florile cu nuantele lor diversificate, verdele care iti coloreaza casa si chiar miresmele lor te vor ajuta să rămâi pozitiv chiar și în momentele mai putin bune. Sunt atat de multe plante cu flori cu miresme delicioase care fac ca întreaga cameră să miroasă imbietor și să bucure orice privire.

Florile colorate iti fac casa sa înflorească. Ce bucurie imensa am cand vad Orhideea cum infloreste an de an, o frumusete ireala.

Florile emană o energie frumoasă și prin faptul ca le vezi inflorind cu ajutorul muncii tale iti dau pofta sa le ingrijesti sis a fi responsabil pentru ele.

Cred ca toti “ rugam” un apropiat sa vine sa ne ude plantele cand suntem plecati mai mult timp de acasa!

Purificatoare naturale

In timp ce noi oamenii Inspirăm oxigen și expirăm dioxid de carbon plantele fac exact invers in timpul fotosintezei. Absorb dioxidul de carbon și eliberează oxigenul de care avem atata nevoie.

Acest lucru face ca plantele și oamenii să fie intr-o comuniune extraordinara.

Plantele au darul de a creste nivelul de oxigen iar corpul nostru resimte si apreciaza acest lucru.

Plantele, chiar și rădăcinile, sunt folosite pentru a stopa urmele de fum toxice din cladiri

Substantele chimice, ca monoxidul de carbon și formaldehida, pot fi eliminate cu ajutorul plantelor de interior.

O digestie mai bună

Menta, busuiocul ne ajuta enorm de mult in digestie, ele au darul de a reduce problema balonarii, problema gazelor sau a scaunelor moi.

Ele ajuta la calmarea stomacului, prin consumarea lor sub forma de ceai.

Inafara de miresmele lor imbietoare, se pot folosi si in scopuri medicinale sau chiar la gatit, Busuiocul in mancare este o minune a naturii

Sunt multe plante care stimulează secreția enzimelor digestive, care ajuta direct procesul digestiv și combate problemele intestinale, multe plante au proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea disconfortului sau durerilor stomacale si da, le putem creste in casa in ghiveci.

Dormi fara griji

Multi avem insomnia, ne punem la somn si nu reusim sa adormim si cauza stresului, a gandurilor, la acel “maine ce m-o astepta?”

Va spun un secret, Lavanda sau Iasomia.

Da, corpul uman are nevoie de 8 ore de somn noaptea, iar aceste plante, atat de usor de intretinut in apartament, te ajuta sa ai parte de aceste ore de somn.

Poate este greu de crezut, dar merita sa testate si voi, mirosul atat de imbietor al acestor 2 plante va induce un somn bun, o stare de calm care va ajuta sa aveti un somn sanatos.

Lucrezi mai bine si reduce stresul

Concentrarea si productivitatea in munca cresc cand ai in jurul tau plante, unul din motive ar fi simplul fapt ca oferindu-ti mai mult oxygen, creierul functioneaza mai bine, chiar daca suntem inchisi intr-un birou .Multe studii au dovedit stiintific ca  prezența plantelor în birou are un impact puternic asupra productivității, creșc păstrarea memoriei și concentrarea.

Lucrările efectuate in prezenta plantelor sunt de o calitate superioară și realizate cu o precizie mai mare decât lucrările făcute fără natură, ele facandu-te sa te simti mai confortabil, mai natural.

Grădinăritul  de interior scade nivelul de stress,plantele reduc stresul atât fiziologic, cât și psihologic.

Cercetătorii au dovedit că persoanele care sunt inconjurate de plante se descurcă mai bine în sarcinile bazate pe atenție, prin simplul fapt ca plantele ajută la îmbunătățirea concentrării și a productivității, oferind o mini pauza atunci cand ne aruncam privirea asupra lor. Multe studii ale cercetatorilor, au testat prin scanarea creierului participanților, munca in prezenta plantelor naturale si a celor artificiale. Rezultatul a fost vizibil uluitor pentru participantii care erau inconjurati de plante naturale.

Culorile si mirosul florilor au un effect extraordinar de pozitiv  asupra noastra: florile roz si albastre au un efect calmant si relaxant, cele galbene cresc nivelul de energie iar rosul creste pulsul. Mirosul lavandei imbie la somn, iar femeile care dorm cu trandafiri langa ele vor avea vise minunate.

Concluzia este ca plantele si florile ne aduc un plus atat de necesar vietii, de la frumusete la sanatate, de la oxigenul atat de necesar corpului uman la omagii si respect.