Cum alegi un camin de batrani potrivit?

Cum alegi un camin de batrani potrivit?

Cum alegem un camin de batrani potrivit? Viata reprezinta un adevarat carusel de emotii, iar roadele muncii se observa in ultima perioada a vietii, batranetea. Inevitabil, persoanele dragi ajung la o anumita varsta la care nu isi mai pot purta de grija, astfel ca cei din jurul lor incearca sa le ofere toata compasiunea si grija de care au nevoie. Viata cotidiana insa este din ce in ce mai aglomerata, iar serviciul pune piedici in incercarea de a avea grija de cei mai in varsta. In acel moment intervine caminul de batrani, o alternativa viabila la nevoile fiecaruia.

Grijile sunt destul de mari atunci cand vine vorba de a alege un camin potrivit nevoilor personale. Pana la urma, persoanele dragi tie merita ce e mai bun. Inainte de toate, haideti sa observam care sunt nevoile primordiale ale batranilor, atunci cand ajung intr-un camin de batrani.

In primul rand, orice om are nevoie de o companie placuta, fie ca este vorba de mediul de acasa, de servici, sau in cazul nostru de camin. Persoanele care isi vor petrece ultimii ani din viata intr-o institutie, au nevoie sa se integreze intr-un grup de persoane cu aceleasi interese si cu care pot socializa in pace, zilnic. Pana la urma despre asta este vorba intr-un camin de batrani. Seniorii au nevoie de persoane cu interese comune si activitati care sa le faca sederea cat mai placuta. Mai apoi, asistenta medicala este una extrem de importanta. Este cunoscut faptul ca batranii, de la o anumita varsta, uita cu privire la medicatie si isi neglijeaza sanatatea. Seniorii au nevoie de ingrijire permanenta din partea unor cadre medicale specializate, iar acest lucru poate fi oferit de catre un camin de batrani. Astfel, tu te poti sta linistit in privinta lor, iar ei nu trebuie sa duca grija tratamentelor. Nu in ultimul rand, orice persoana in varsta are nevoie de un loc curat si placut, pentru a se putea simti ca acasa. Sistemul imunitar este fragil la varste inaintate, iar din acest fapt, curatenia trebuie sa treaca pe primul plan atunci cand vorbim de un mediu in care locuiesc persoane in varsta. Acum ca ne-am facut o idee despre ce ar trebui sa nu lipseasca intr-un camin de batrani, iata cativa pasi in alegerea propriu-zisa.

Ca o prima observatie, o alegere excelenta ar fii cea a unui camin aflat cat mai aproape de casa. In acest mod, te poti asigura oricand de buna ingrijire a persoanelor dragi si le poti face sederea mai usoara, prin vizite dese. Este de recomandat sa vizitezi mai multe camine inainte de a te decide, pentru a putea cantari avantajele si dezavantajele fiecarei institutii. Mai apoi, incearca sa te documentezi cat mai bine despre caminul pe care urmeaza sa il alegi si cere parerea a mai multor persoane care au optat pentru aceasta institutie. In cazul in care te-ai decis asupra unui camin, incearca sa programezi o vizita in prealabil, prin care sa ti se ofere o vedere de ansamblu asupra imprejurimilor si a cladirii. Informeaza-te despre absolut toate serviciile oferite, despre ingrijirile medicale, consiliere psihologica, asistenta tehnica si activitati recreative specifice varstei. Mai apoi, observa conditiile din camerele de cazare, toalete sau bucatarii, pentru a te putea convinge ca alegerea facuta este cea potrivita. Programul de vizite este si el unul foarte important, asadar documenteaza-te inainte, pentru a putea fi sigur ca iti poti vizita persoanele dragi ori de cate ori simti nevoia. Incearca sa ai o discutie deschisa cu managerul caminului, deoarece iti poti forma o idee asupra institutiei, doar discutand cu acesta. Nu in ultimul rand, discuta despre toate taxele aferente ce pot interveni, inainte cat si in timpul sederii, iar mai apoi ofera personalului calificat toate detaliile necesare despre persoana ce urmeaza sa fie adusa. Orice amanunt, fie el si insignifiant, poate ajuta cadrele specializate din interiorul institutiei, sa ii faca sederea cat mai placuta persoanei tale dragi.

Ca un prim instinct, ideea de camin pare o alternativa dificila pentru fiecare dintre noi si este greu pentru ambele parti sa se desparta. Insa, alegerea unui camin potrivit nevoilor tale poate face aceasta despartire mai usoara, iar persoanele in varsta pot cunoaste oameni noi si lega prietenii frumoase intr-un mediu placut. In concluzie, batranetea reprezinta o perioada inevitabila a vietii, iar de noi depinde daca aceasta ultima parte va fii intampinata cu un zambet, sau nu.