Masuri anti COVID-19

harta covid

Masuri anti COVID-19

Anul 2020 ne-a lovit pe toti cu aceasta Pandemie, ne-a debusolat, ne-a speriat, ne-a impus reguli noi, dar ne-am adaptat.

Asta este calitatea oamenilor, de a se adapta oricarei situatii.

Izolarea, neplacuta pentru nimeni, a fost primul pas in lupta cu aceasta pandemie, fiind urmata de monitorizarea intensa a beneficiarilor, de vitaminizare si mai ales de dezinfectare.

Primul pas a fost sa apelam la o firma specializata in dezinfectii, in speta, dezinfectarea prin nebulizare.

Dezinfectia prin nebulizare (ceata rece) este o metoda noua in industria dezinfectarii, care presupune executarea unor operatiuni de prevenire sau combatere a bolilor infectioase. Scopul acestor operatiuni este distrugerea germenilor patogeni, a virusilor si bacteriilor de pe toate suprafetele.

Aceasta ceata rece se difuzeaza si se depune uniform pe toate suprafetele, ceea ce face posibila in special atingerea zonelor altfel inaccesibile.

Substantele folosite in procesul de dezinfectie prin nebulizare nu dauneaza oamenilor, nici animalelor si nu pateaza suprafetele.

Aceast proces trebuie efectuat periodic, la aproximativ 15 zile, impreuna cu alte procese de curatenie si dezinfectare zilnice.

Accesul personalului se face in primul rand cu masurarea temperaturii, dezinfectarea mainilor cu solutii speciale, urmand ca acestia sa isi schimbe hainele intr-un spatiu special amenajat, inainte de a intra in incinta Centrului.

Hainele cu care au venit din exterior se depoziteaza in saci care raman in spatiul special amenajat.

Dupa echiparea in tinuta de serviciu, urmeaza inca un proces de igienizare a mainilor, manusile si mastile fiind un accesoriu obligatoriu in combaterea si raspandirea virusilor.

Orice produs venit din exterior, trebuie de asemena sa treaca printr-un process de dezinfectare, inainte ca acesta sa poata intra in centru.

Vizitele sunt premise doar in gradina centrului, in aer liber, obligatoriu cu un test COVID-19 negativ, la o distanta de 2 metri, impreuna cu masca si manusile obligatorii.

masuri anti covid masca

Stim ca nu este un proces accesibil tuturor apartinatorilor, dar totodata trebuie sa fim constienti de faptul putem pune in pericol viata beneficiarilor.

In aceasta perioada toti am invatat cat de importanta este tehnologia si cat de mult ne-a ajutat sa se vada si sa tina legatura cu familiile.

Achizitionarea de teste anti-COVID-19, a fost un alt mare plus in procesul prevenirii acestui virus, dovedindu-ne inca o data ca toate masurile luate pana in prezent au avut rezultate excelente.

Atunci când oamenii ating o suprafață sau un obiect contaminat cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, și apoi își ating ochii, nasul sau gura, se pot expune virusului.

Informațiile timpurii de la Institutele Naționale de Sănătate și alți parteneri de studiu sugerează că SARS-CoV-2 poate supraviețui pe anumite tipuri de suprafețe, cum ar fi plasticul și oțelul inoxidabil, timp de 2-3 zile. Cu toate astea, deoarece transmisibilitatea SARS-CoV-2 de pe suprafețele și obiectele de mediu contaminate nu este încă pe deplin înțeleasă, angajatorii ar trebui să evalueze cu atenție dacă zonele de lucru ocupate de persoanele suspectate că au virusul, au fost sau nu contaminate și dacă au nevoie sau nu de să fie dezinfectat ca răspuns.

Institutele Naționale de Sănătate oferă instrucțiuni pentru curățarea și dezinfectarea mediului pentru diferite tipuri de locuri de muncă, inclusiv:

Facilități de îngrijire a sănătății, ca parte a recomandărilor Institutelor Naționale de Sănătate privind controlul infecțiilor medicale

Facilități de îngrijire post-mortem, cum ar fi suitele de autopsie

Laboratoare

Alte facilități non-medicale

Angajatorii care operează la locul de muncă în timpul pandemiei COVID-19 ar trebui să continue curățarea de rutină și alte practici de menaj în orice facilități care rămân deschise lucrătorilor sau altor persoane. Angajatorii care au nevoie să curețe și să dezinfecteze mediile potențial contaminate cu SARS-CoV-2 ar trebui să utilizeze dezinfectanți înregistrați EPA cu etichete pentru a fi eficienți împotriva SARS-CoV-2. Procedurile de curățare și dezinfectare de rutină (de exemplu, utilizarea de produse de curățat și apă pentru curățarea prealabilă a suprafețelor înainte de aplicarea unui dezinfectant înregistrat EPA pe suprafețe sau obiecte frecvent atinse pentru timpi de contact corespunzători, conform indicațiilor de pe eticheta produsului) sunt adecvate pentru SARS-CoV-2, inclusiv în zonele de îngrijire a pacienților în medii de sănătate în care se efectuează proceduri generatoare de aerosoli.

Lucrătorii care efectuează sarcini de curățare trebuie să fie protejați de expunerea la substanțe chimice periculoase utilizate în aceste sarcini. Dacă lucrătorii au nevoie de aparate respiratorii, aceștia trebuie folosiți în contextul unui program cuprinzător de protecție respiratorie care îndeplinește cerințele standardelor de protecție respiratorie și include examene medicale, teste de potrivire și instruire.

Fișele tehnice de siguranță ale produselor chimice de curățare și alte instrucțiuni ale producătorului pot oferi îndrumări suplimentare cu privire la faptul dacă lucrătorii au nevoie de EIP pentru a utiliza produsele chimice în siguranță.

Nu este recomandat sa se  utilizeze aer comprimat sau spray-uri de apă pentru a curăța suprafețele potențial contaminate, deoarece aceste tehnici pot aerosoliza materialul infecțios.

Planurile de răspuns COVID-19 ale angajatorilor ar trebui să utilizeze ierarhia controalelor, care, în general, etichetează și prioritizează controalele în următoarea ordine, de la cel mai puțin la cel mai puțin eficient: eliminare / substituire, controale tehnice, controale administrative și practici de lucru sigure

Eforturile de excludere a persoanelor potențial infecțioase de la locul de muncă sunt în concordanță cu scopul de a elimina pericolul.

Controalele tehnice necesită de obicei o schimbare fizică la locul de muncă pentru a izola lucrătorii de un pericol. Exemple de controale tehnice pe care angajatorii le pot găsi utile pentru protejarea lucrătorilor de SARS-CoV-2 includ:

Instalarea de plexiglas, oțel inoxidabil sau alte bariere între lucrători, cum ar fi pe liniile de asamblare, sau între lucrători și clienți, cum ar fi la punctele de vânzare.

Folosirea sistemelor de frânghie și stâlpi pentru a împiedica clienții / vizitatorii să facă coadă la o distanță de 6 metri de zonele de lucru.

Reglarea sistemelor de ventilație pentru a introduce aer exterior suplimentar și / sau pentru a crește schimbul de aer pentru a introduce aer proaspăt. Dacă este necesar, consultați un tehnician calificat.

Modificarea spațiilor de lucru fizice pentru a crește distanța dintre angajați.

Controalele administrative și practicile de lucru în condiții de siguranță modifică politicile și procedurile pentru modul în care lucrătorii îndeplinesc sarcinile de serviciu pentru a se asigura că activitățile de muncă sunt desfășurate în siguranță. Exemple de controale administrative pe care angajatorii le pot găsi utile pentru protejarea lucrătorilor împotriva SARS-CoV-2 includ:

Limitarea numărului de lucrători repartizați la o anumită schimbare într-o instalație și asigurarea distanței stațiilor de lucru la cel puțin 2 metrii distanță.

Afișarea semnalizării, în limbile pe care lucrătorii le înțeleg, pentru a reaminti lucrătorilor, clienților și vizitatorilor să mențină o distanță de cel puțin 2 metrii între ei și să practice igiena regulată a mâinilor.

Furnizarea de instruire și informații în limbile pe care lucrătorii le înțeleg.

Creșterea frecvenței de curățare și dezinfectare la locul de muncă.

Încurajarea sau permiterea lucrătorilor de a purta masti, dacă este cazul.